A gloriett egy kicsiny épület, amiben a pályázat keretében vásárolt és a foglalkozásokon használt anyagokat és eszközöket tároljuk. Kívülről jelentéktelennek tűnik, de bent igazi érdekességek várnak ránk. Vajon mi minden bújik meg a félhomályban?

Mivel több óra keretében lehetősége van a gyerekeknek egyéni kísérletek elvégzésére, így számos laboratóriumi eszköz (lombikok, főzőpoharak, kémcsövek, mérlegek, állványok) sorakozik a polcokon. A különböző jelenségek megfigyelését, megértését modellek és mérőműszerek segítik, mint például víz körforgása modell, tellúrium, pH mérő, szélturbina, napelem. A többféle szétszedhető kristályrács modell játékosan segíti a tanulókat az ásványok szerkezetének megismerésében. A kézbe fogható ásványok és kőzetek pedig lehetővé teszik, hogy minél több érzékszervükkel megismerjék őket. A különféle hazai élőhelyek élővilágát felakasztható táblákra ragaszthatják fel. A buksijukban a végső rögzítést 3D-s fakirakók is segítik. A korábbi élővilágot műanyag és plüss figurákkal tudjuk közelebb hozni a gyerekekhez.

Megismertük a Földünket és élővilágát? Akkor irány a csillagos ég!

A csillagászattal foglalkozó órákon lehet labdázni a Földdel és a Naprendszerrel. Az utóbbi mágnessel a táblára rögzíthető változatban is megtalálható itt. S ha még ez sem elég, akkor jöhetnek a csillagászatos kirakók és társasjátékok, valamint a bolygók megfestése hungarocell golyókra.

Nem kérdés, hogy ennyi csodálatos eszközzel csak érdekes és élmény dús foglalkozásokat lehet tartani.